Overslaan en naar de inhoud gaan

Filtered on

Nieuwe bouwtechnieken hebben impact op verzekeringsvlak
Philippe De Brabanter
14 september 2022 3 min

Van Dessel zoekt mee naar oplossingen voor de verzekerbaarheid van nieuwe bouwvormen

Nieuwe bouwvormen zoals circulair en modulair bouwen moeten de bouwsector duurzamer maken. Ze brengen echter ook veel verandering in de taken en verantwoordelijkheden van de bouwpartners. De verzekeringssector heeft geen pasklaar antwoord op die gewijzigde aansprakelijkheden en moet nieuwe oplossingen creëren. Van Dessel staat daarbij mee aan het roer.

Lees meer
Burenhinder door bouwwerken
Philippe De Brabanter
17 september 2021 5 min

Wat betekent de vernieuwde wetgeving rond burenhinder voor uw bouwverzekeringen?

Op 1 september 2021 werd het nieuwe goederenrecht van kracht. Deze wetgeving zorgt voor een grondige hervorming van artikel 544 BW, dat als basis diende voor de regeling van burenhinderkwesties. Wat verandert er precies en waarop moet u zeker letten als promotor, bouwheer of aannemer?

Lees meer
reparatiewetgeving wet Peeters
Philippe De Brabanter
14 september 2018 2 min

Reparatiewetgeving past de wet op de verplichte decenale verzekering in de bouwsector aan

Op 5 september verscheen in het Belgisch Staatsblad een reparatiewetgeving bij de Wet Peeters I*. De reparatiewet vormt een verduidelijking van en aanvulling op de wetgeving over de verplichte tienjarige aansprakelijkheidsverzekering in de bouwsector die eerder dit jaar van kracht werd. De nieuwe wetgeving treedt op 15 september in werking.  

Lees meer
Wet Peeters
Philippe De Brabanter
26 juni 2018 10 min

De Wet Peeters in FAQ’s: al uw vragen beantwoord

Op 1 juli 2018 treedt de Wet Peeters in werking. Kort samengevat verplicht deze wet alle aannemers, architecten en andere dienstverleners in de bouwsector om een tienjarige aansprakelijkheidsverzekering (of decenale verzekering) af te sluiten voor onroerende werken waarvoor een definitieve stedenbouwkundige vergunning werd afgeleverd na 1 juli 2018. In een eerder bericht gaven we al meer toelichting bij de Wet Peeters, maar uit gesprekken met het werkveld konden we opmaken dat veel betrokken actoren nog met tal van vragen zitten. Daarom maken wij een overzicht van de meest gestelde vragen én laten we onze expert bouwverzekeringen meteen een helder antwoord geven.

Lees meer

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven