Overslaan en naar de inhoud gaan
De voormalige zaakvoerders van Swaegers en Affirmo
Ellen Burton
16 december 2022 7 min

“De fusionering was een intense periode, maar we zijn nu gewapend om als plaatselijk kantoor een persoonlijke en kwalitatieve service te kunnen blijven bieden.”

Op 1 januari 2023 wordt de juridische fusie van Swaegers en Affirmo met Van Dessel afgerond. Beide kantoren zullen dan volledig geïntegreerd zijn in de groep Van Dessel en onder die naam voortgaan. Het is alweer een belangrijke mijlpaal in het integratieproces dat al enkele jaren loopt. Koen Van Hees, Koen Druyts, Magali Delens en Robert Verheyden, de voormalige zaakvoerders van Swaegers en Affirmo, blikken terug én vooruit. “De fusie is een intensief proces geweest, maar zowel onze klanten als onze medewerkers halen er veel voordeel uit. We hebben nu de kracht om als kleiner plaatselijk kantoor de service van een grote makelaar te bieden. Op die persoonlijke en lokale dienstverlening blijven we in de toekomst inzetten.”

Lees meer
Verzekering van BOB
Onze expert
09 december 2022 2 min

BOB brengt iedereen veilig thuis… maar is BOB zelf wel goed beschermd?

Slogans als “Glaasje op, laat je rijden”, ”Mijn BOB is top” of “BOB beschermt levens” klinken ons allen bekend in de oren. BOB brengt al meer dan 25 jaar zichzelf en de andere passagiers veilig naar huis. Maar hoe zit het eigenlijk met de bescherming van BOB zelf? En wat als BOB een ongeval veroorzaakt? Wij zetten de aandachtspunten op het vlak van verzekering voor u op een rijtje.

Lees meer
impact van de installatie van zonnepanelen op uw brandverzekering
Onze expert
02 december 2022 2 min

Moet u de installatie van zonnepanelen melden aan uw verzekeraar?

Door de stijgende energiekosten werden er de voorbije maanden massaal veel zonnepanelen geïnstalleerd. Omdat zonnepanelen de waarde van uw woning verhogen, meldt u de plaatsing best aan uw makelaar of verzekeraar. Die kan dan nagaan of de verzekerde waarde van uw woning aangepast moet worden. In sommige gevallen moet u een bijpremie betalen om uw zonnepanelen mee te verzekeren in uw brandpolis.

Lees meer
Waarom een fraudeverzekering voor uw bedrijf?
Tom Janssens
24 november 2022 2 min

Waarom uw onderneming verzekeren tegen fraude?

Die vraag wordt ons als verzekeringsmakelaar regelmatig gesteld. Het antwoord is simpel: omdat het aantal gevallen van fraude in bedrijven elk jaar toeneemt én fraudeurs steeds vindingrijker worden, waardoor preventie alleen niet meer volstaat. Een fraudeverzekering stelt uw onderneming veilig doordat ze het financiële verlies en eventuele reputatieschade door fraude vergoedt.

Lees meer
Paul Vinck, expert in employee benefits
Paul Vinck
16 november 2022 3 min

“Verstandig inspelen op economische trends en veranderende behoeften is cruciaal voor het succes van een employee benefits-plan”

Bedrijven verlonen hun medewerkers steeds vaker met employee benefits (EB). Onze expert Paul Vinck licht toe met welke trends u als werkgever best rekening houdt bij de opstart en het beheer van een EB-plan.

Lees meer
TH Insurance
Ellen Burton
07 november 2022 2 min

Turbo’s Hoet Group en Van Dessel richten met TH Insurance een nieuwe verzekeringsmakelaar op

Sinds begin dit jaar participeert Van Dessel in TH Insurance, een gloednieuwe verzekeringsmakelaar opgericht onder de vleugels van Turbo’s Hoet (TH) Group. TH Insurance staat in voor het beheer van de eigen verzekeringen van de groep, maar richt zijn pijlen ook op andere bedrijven in de transportsector en daarbuiten.

Lees meer
Impact van de nieuwe 80%-regel op uw pensioenopbouw via IPT
Koen Devreese
04 november 2022 3 min

Wat betekent de nieuwe 80%-regel voor het aanvullend pensioen dat u als zelfstandige opbouwt met een IPT?

Spaart u als zelfstandig ondernemer voor een aanvullend pensioen via een IPT, dan moet u er rekening mee houden dat de nieuwe berekeningsmethode voor de 80%-regel impact kan hebben op het kapitaal dat u opbouwt. Hoe gaat u dat na en hoe stelt u uw spaarplan indien nodig terug op punt?

Lees meer
sparen via een levensverzekering
Wim Van Tichelen
26 oktober 2022 5 min

Nu al sparen voor een financieel gezonde oude dag? Vergeet de levensverzekering niet!

Ieder van ons hoopt na zijn pensionering nog vele mooie jaren te kunnen doorbrengen. Om volop van die “oude dag” te kunnen genieten is het belangrijk om niet alleen fysiek en mentaal gezond te zijn, maar ook financieel. Veel mensen staan daar (nog) niet bij stil of kennen niet alle mogelijkheden om een voldoende grote financiële buffer aan te leggen. Buiten de fiscale spaarformules in de zogenaamde tweede en derde pensioenpijler biedt immers ook de vierde pijler met o.a. de levensverzekeringen interessante opties om een pensioenkapitaal op te bouwen.

Lees meer
Juridische fusie van Swaegers en Affirmo met Van Dessel
Ellen Burton
14 oktober 2022 1 min

Definitieve fusionering van Affirmo en Swaegers met Van Dessel

Affirmo en Swaegers Verzekeringen maken al enkele jaren deel uit van de groep Van Dessel. Sinds het begin van de samenwerking zijn deze kantoren actief onder de naam ‘Affirmo - Van Dessel’ en ‘Swaegers - Van Dessel’. Op 1 januari 2023 wordt de juridische fusie van Affirmo en Swaegers met Van Dessel definitief afgerond. Beide kantoren zullen dan volledig geïntegreerd zijn in de groep Van Dessel.

Lees meer
brandverzekering bij aankoop van een woning
Tjorve Gepts
05 oktober 2022 2 min

Wanneer sluit u bij de aankoop van een woning best een brandverzekering af?

Bij de aankoop van een woning draagt u in principe vanaf de ondertekening van de compromis de risico’s die gepaard gaan met (het bezit van) de woning, zelfs als u er pas maanden later – na het verlijden van de akte – uw intrek in neemt. Op welk moment laat u dan best de brandverzekering voor de nieuwe woning ingaan?

Lees meer
Nieuwe bouwtechnieken hebben impact op verzekeringsvlak
Philippe De Brabanter
14 september 2022 3 min

Van Dessel zoekt mee naar oplossingen voor de verzekerbaarheid van nieuwe bouwvormen

Nieuwe bouwvormen zoals circulair en modulair bouwen moeten de bouwsector duurzamer maken. Ze brengen echter ook veel verandering in de taken en verantwoordelijkheden van de bouwpartners. De verzekeringssector heeft geen pasklaar antwoord op die gewijzigde aansprakelijkheden en moet nieuwe oplossingen creëren. Van Dessel staat daarbij mee aan het roer.

Lees meer
dekking van medische kosten in het buitenland
Wim Peirtsegaele
08 juni 2022 2 min

Ziekte of ongeval in het buitenland: brengt uw hospitalisatieverzekering soelaas?

Trekt u deze zomer op vakantie naar het buitenland? Dan loont het de moeite om uw verzekeringen eens onder de loep te nemen en indien nodig een reisbijstandsverzekering af te sluiten. De kosten door een ziekte of ongeval op reis kunnen immers hoog oplopen en worden lang niet altijd gedekt door uw hospitalisatieverzekering.

Lees meer

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven