Overslaan en naar de inhoud gaan

De aankoop van een boot of yacht is een flinke investering. Het is niet meer dan logisch dat u uw vaartuig goed wilt beschermen, want zelfs de meest ervaren kapitein kan op onvoorziene omstandigheden en risico’s botsen. Om met een gerust gemoed te kunnen genieten op het water zorgt u dus best voor een passende verzekering.

Is een bootverzekering verplicht?

In België bent u wettelijk verplicht om een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid af te sluiten voor uw voertuigen. Boten, schepen en yachten vallen in principe buiten die verplichting. De Belgische wet mag u dan wel geen verzekeringsplicht opleggen, vaak doen andere instanties dat wel. Om in een jachthaven aan te leggen met uw boot of om lid te worden van een watersportvereniging kan bijvoorbeeld een bootverzekering vereist zijn.

In veel andere landen geldt bovendien wel een verzekeringsplicht. Wilt u met uw boot naar het buitenland, dan moet u zich dus zeker goed informeren en de nodige verzekeringen afsluiten.

Bovendien loopt u het risico om persoonlijk aansprakelijk gesteld te worden voor schade aan derden als u daar niet voor verzekerd bent.

Welke (vaar)risico’s kunt u verzekeren?

Schade aan derden – burgerlijke aansprakelijkheid

Een verzekering BA (Burgerlijke Aansprakelijkheid) dekt de lichamelijke en stoffelijke schade die u met uw vaartuig toebrengt aan anderen als gevolg van een fout of nalatigheid. Deze waarborg is een minimum en vormt de basis van uw bootverzekering.

Schade aan uw vaartuig

Met een cascoverzekering dekt u de schade aan uw vaartuig. Het gaat dan zowel om schade door eigen fout als door inbraak, diefstal of weersomstandigheden. Bij deze verzekering wordt een vrijstelling gehanteerd: een bedrag dat steeds te uwen laste blijft. De hoogte van de vrijstelling hangt af van de verzekerde waarde van uw vaartuig.

Ongevallen van de opvarenden

In uw bootverzekering kunt u een aanvullende waarborg persoonlijke ongevallen voorzien voor de opvarenden. Die verzekering beschermt hen bij overlijden, blijvende invaliditeit, medische kosten en repatriëring.

Juridische en contractuele geschillen

De optionele waarborg rechtsbijstand beschermt u in geval van juridische en contractuele geschillen bij het gebruik van uw vaartuig.

Heeft u extra verzekeringen nodig als u uw schip of yacht verhuurt?

Het verhuren of charteren van uw vaartuig betekent een verhoging van uw risico en is in de meeste polissen zelfs uitgesloten van dekking. Het is dus heel belangrijk dat u dit aan uw makelaar of verzekeraar meldt, zodat die de nodige verzekeringen kan voorzien.

Waarom uw boot of yacht verzekeren bij Van Dessel?

Bij Van Dessel beschikken we over een gespecialiseerd team dat samen met u een polis op maat afsluit. We hebben een aanbod voor jachten, motorboten, zeilboten en jetski’s. Op basis van uw behoeften stellen we een verzekeringspakket samen dat al uw risico’s dekt.

Dankzij onze sterke en onafhankelijke positief als makelaar hebben wij de beste voorwaarden onderhandeld op de (inter)nationale markt. Die topvoorwaarden kunnen we u aan zeer scherpe tarieven aanbieden. Ontvangt u graag eens een offerte voor uw bootverzekering? Vraag uw voorstel aan via dit formulier.

Wat is de prijs van een bootverzekering?

De prijs van een yacht- of bootverzekering is maatwerk en wordt door verschillende factoren beïnvloed. Een standaardpremie is dus niet mogelijk, maar wij stellen graag een offerte op maat op. Als u via onderstaand formulier de nodige gegevens bezorgt, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op voor een premievoorstel.

Verzekeringsnemer
Taal
Vaartuig
Afmetingen

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven