Overslaan en naar de inhoud gaan

Topsport vraagt om een speciale benadering op het vlak van verzekeringen

Op weg naar de top vragen professionele sporters het uiterste van hun lichaam. Door de intensiteit waarmee ze hun sport beoefenen, zijn blessures haast niet te voorkomen. Maar ook een ziekte of banaal ongeval kan elke profsporter treffen. Door de aanzienlijke bedragen die in de topsportwereld circuleren is een bijzondere beheersing van die risico’s dan ook noodzakelijk.

Profsporters willen vooral de garantie dat ze zonder financiële zorgen aan hun herstel kunnen werken en dat ze een comfortabel leven kunnen leiden als ze hun carrière noodgedwongen moeten beëindigen. Maar ook professionele sportclubs willen zeker zijn dat ze er financieel niet bij inschieten als hun sporter – hun kapitaal – niet kan presteren.

100% bescherming tegen al uw risico’s in de topsportwereld

Dankzij onze ruime ervaring in het begeleiden van professionele sportclubs, profsporters en hun managers, kennen we als geen ander de risico’s die aan topsport verbonden zijn. Ons verzekeringspakket VD Sports Solutions is daar de vertaling van. Deze oplossing beschermt profsporters en clubs tegen alle specifieke risico’s van hun vak.

Verzekering tijdelijke invaliditeit

Als profsporter geniet u een bepaalde wettelijke bescherming als u tijdelijk arbeidsongeschikt bent. Maar na die periode valt u terug op het wettelijk minimum, met veelal een drastisch loonverlies tot gevolg. Een verzekering tijdelijke invaliditeit helpt het verschil op te vangen.

Verzekering blijvende invaliditeit

Als u onverwacht en vroegtijdig een einde moet maken aan uw sportieve carrière, ontvangt u dankzij een ‘career end insurance’ onmiddellijk een kapitaal om de eerste jaren zonder financiële zorgen te kunnen leven.

Overlijdensverzekering
Transferwaardeverzekering

Ziekte, ongeval of overlijden van een topsporter betekent ook voor zijn club een serieuze financiële aderlating. Een transferwaardeverzekering stelt de sportclub in dat geval veilig.

Medische kosten

Door het internationale karakter van topsport vestigen veel profsporters zich in het buitenland, op een locatie die bovendien regelmatig wijzigt. Een goede verzekering medische kosten is in zo’n geval niet eenvoudig, want die is afhankelijk van het land waar u gedomicilieerd bent. Een frequent wisselende verzekeraar heeft ook een negatieve invloed op uw premies en voorwaarden op lange termijn. Onze verzekering volgens het ‘kameleonprincipe’ biedt de oplossing: uw polis wordt naadloos aangepast aan het land waar u verblijft.

Onze expertise vertaalt zich in unieke voorwaarden

In een klassieke verzekeringspolis is de vergoeding bij invaliditeit gebaseerd op het principe van de fysiologische invaliditeit (vermindering van uw lichamelijke integriteit). Die benadering houdt dus geen rekening met de aard van uw beroep. Net daar knelt voor topsporters het schoentje, omdat het voor u van belang is om uw sport weer op het allerhoogste niveau te kunnen beoefenen. Daarom kiezen wij voor een vergoeding op basis van economische invaliditeit, want die is gebaseerd op uw fysieke paraatheid om uw specifieke beroep uit te oefenen.

Daarnaast kunnen wij een verzekeringscontract aanbieden met een looptijd van meerdere jaren, waardoor u meer zekerheid hebt inzake medische acceptatie op lange termijn.

Waarom Van Dessel kiezen voor het beheer van uw verzekeringen?

De laatste jaren hebben heel wat profclubs en -sporters de weg naar Van Dessel Insurance Brokers gevonden. Waarom juist naar ons?

  • Met VD Sport Solutions krijgt u geen standaardverzekeringen aangeboden. Via een diepgaande audit brengen we de risico’s in kaart die de toekomst van uw club of carrière kunnen hypothekeren. Op basis van de resultaten tekenen we samen met u een verzekeringsplan uit dat die gevaren uitschakelt of tot een minimum herleidt.
  • Uw verzekeringspakket is dus maatwerk. Ons advies is gebaseerd op onze eigen knowhow én op de expertise van verzekeraars die sterk vertrouwd zijn met dit specifieke segment. Maar ook uw eigen inbreng is voor ons van tel: wij schrijven polissen die rekening houden met uw persoonlijke situatie.
  • Onze persoonlijke aanpak garandeert u ook een snelle service. U hebt maar één telefoonnummer: dat van uw contactpersoon. Die kent uw dossier tot in detail. Daardoor lopen niet alleen de contractbesprekingen vlot, maar worden ook bij eventuele schadegevallen de procedures uiterst snel in gang gezet.
  • Doordat wij aangesloten zijn bij verschillende internationale netwerken, kunnen wij u ook in het buitenland dezelfde service en kwaliteit garanderen. Een enorme troef in de professionele sportwereld, toch een internationaal verhaal bij uitstek. Wij leveren standaard een wereldwijde dekking die u overal beschermt.
  • Omdat wij als onafhankelijke makelaar niet aan één verzekeringsmaatschappij gebonden zijn, kunnen wij de markt bevragen en de beste verzekeringen voor uw risico’s selecteren. Wij behoren al jaren tot de top vijf van onafhankelijke makelaars en kunnen door die sterke positie messcherpe tarieven onderhandelen.
  • Het is ons er niet enkel om te doen om u klant te maken, maar ook om u als klant te behouden. Door jaarlijkse opvolging en eventuele bijsturing van uw dossier, verzekeren wij u blijvend de dekking met de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Dankzij een overzichtelijk inventarisdocument houdt u zelf ook de vinger aan de pols.
  • Ons advies reikt verder dan enkel de bescherming van de sporter en zijn activiteiten. Wij zorgen ook voor de verzekering van uw onroerende eigendommen, voertuigen, …

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven