Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe wetgeving doet nood aan verzekering voor procesgecertificeerde asbestdeskundigen toenemen

Sinds 23 november 2022 is een asbestattest verplicht bij de verkoop van woningen en gebouwen opgetrokken vóór 2001. De Vlaamse Regering heeft deze regel ingevoerd om het aanwezige asbest in gebouwen en woningen in kaart te brengen en Vlaanderen tegen 2040 asbestveilig te maken.

Het vereiste asbestattest wordt afgeleverd door de OVAM op basis van een asbestinventarisatie. Zo’n inventarisatie in het kader van een verkoop mag enkel uitgevoerd worden door een gecertificeerd asbestdeskundige. Met de nieuwe regelgeving in het vooruitzicht zijn veel asbestdeskundigen bezig zich te certificeren. Eén van de vereisten om het procescertificaat te bekomen is het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. De nood aan een goede verzekeringsoplossing voor deze beroepsgroep neemt dus toe.

Unieke verzekeringsoplossing voor procesgecertificeerde asbestdeskundigen

Bij Van Dessel hebben we een ruime ervaring in het verzekeren van bouwprofessionals en -projecten. Dankzij onze knowhow en sterke voeling met de bouwsector kunnen we snel schakelen bij veranderende wetgeving. Daarom kunnen wij als één van de weinige spelers op de Belgische verzekeringsmarkt nu al een geschikte verzekeringsoplossing bieden voor procesgecertificeerde asbestdeskundigen inventarisatie.

Onze verzekering is uniek omdat ze al uw aansprakelijkheidsrisico’s dekt. Ze omvat de waarborgen beroepsaansprakelijkheid, BA Uitbating, BA Na Levering en Toevertrouwd Goed. Bovendien kunt u de hoogte van uw vrijstelling zelf kiezen en uw verzekering zo helemaal op uw behoeften afstemmen.

Met onze aansprakelijkheidsverzekering voldoet u perfect aan de vereisten om uw certificaat aan te vragen en te behouden.

Hoeveel kost onze aansprakelijkheidsverzekering voor procesgecertificeerde asbestdeskundigen?

Omdat elke onderneming anders is en andere noden heeft, werken wij steeds een gepersonaliseerd voorstel uit op basis van uw wensen en behoeften. Via onderstaand formulier kunt u eenvoudig een offerte op maat aanvragen. Wij bezorgen u een voorstel binnen de 3 werkdagen na uw aanvraag.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven