Overslaan en naar de inhoud gaan

Filtered on

invloed van covid-19 op uw pensioenopbouw als zelfstandige
Paul Vinck
16 februari 2021 2 min

Heeft covid-19 een impact gehad op uw aanvullende pensioenopbouw als zelfstandige?

De coronacrisis en de bijhorende maatregelen hebben in 2020 ongetwijfeld uw privé- en beroepsleven enorm beïnvloed. Ook uw verloning en socialezekerheidsbijdragen als zelfstandige zagen er wellicht anders uit. Zulke wijzigingen hebben een impact op uw pensioenopbouw en de fiscale aftrekbaarheid van de premies die u daarvoor betaalt. Wij helpen u graag de ingewikkelde knoop van gevolgen op uw fiscale contracten te ontwarren.  

Lees meer
verlenging van de terugbetalingsperiode voor medische kosten
Paul Vinck
26 november 2020 2 min

Verlenging terugbetalingsperiode van medische kosten door uitstel niet-dringende ingrepen

Sinds begin november moeten ziekenhuizen alle niet-dringende medische ingrepen uitstellen. Daardoor kunnen reeds gemaakte hospitalisatiekosten buiten de prehospitalisatieperiode vallen. Om hun verzekerden niet in de kou te laten staan, passen de meeste maatschappijen de terugbetalingsperiode van de medische kosten vóór de opname aan.  

Lees meer
transparante afschermingen in voertuigen
Onze expert
22 mei 2020 4 min

Installatie transparante afschermingen in voertuigen: wat met uw verzekeringen?

De overheid heeft een reeks voorschriften uitgewerkt voor de plaatsing van transparante afschermingen in voertuigen. Dankzij zo'n afscherming kunnen bedrijven waarvan de werknemers zich met een bestelwagen of minibus moeten verplaatsen toch functioneren zolang de coronamaatregelen gelden. Waaraan moet u bij de installatie denken om in orde te blijven met uw verzekeringen?

Lees meer
bijkomende risico's voor goederenvervoer tijdens corona
Koen Van Tricht
14 mei 2020 3 min

Goederenvervoer tijdens corona: houd rekening met bijkomende risico’s

Wereldwijd nemen overheden maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De uitzonderlijke omstandigheden hebben een grote impact op het verloop van transporten en de tussentijdse opslag van goederen.  

Lees meer
financieel verlies door corona
Ellen Burton
18 maart 2020 15 min

Schade of financieel verlies door coronavirus: wanneer kunt u beroep doen op uw verzekering?

Het coronavirus deint over de hele wereld uit. De strenge maatregelen die de overheden opleggen om het virus in te dammen, tonen de ernst van de situatie aan. Landsgrenzen gaan dicht, winkels en horecazaken sluiten hun deuren, evenementen worden afgelast, bedrijven laten hun medewerkers telewerken en vragen hen om bij het minste vermoeden van ziekte thuis te blijven. Uiteraard veroorzaakt deze ongewone toestand heel wat onzekerheid en vragen bij de bevolking. In onderstaand overzicht proberen we de meest prangende vragen van onze klanten te beantwoorden.  

Lees meer

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven