Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor Iedereen 1000 reden onze collega’s af en toe samen, maar het waren eerder de individuele prestaties van onze 15 renners die een mooi totaal van 5.000 kilometer op de teller zetten.

Ferme prestatie van iedereen. Er is maar één ding jammer. Dat is dat we weinig of niet samen hebben gereden.

Onze expert
Rudi Bertholet Schadebeheerder Ondernemingen
Jim en Rudi

Collega’s Jim Bries en Rudi Bertholet op de Grote Markt in Mechelen, hét centrum van de 1.000 km.

 

De strafste prestatie kwam deze keer van Wim Peirtsegaele. Hij fietste elke dag van de week om zo 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker te kunnen rijden: geen eenvoudige opdracht als je weet dat hij eerst nog 3 dagen moest werken en dus pas om 16u30 kon beginnen fietsen.

Voor de eerste rit van 132,6 km kreeg Wim gezelschap van collega Jens Hermans die in 2018 al eens 1.000 km fietste voor de strijd tegen kanker. De volgende twee afterwork-ritten werd er tot in de late uurtjes gereden zodat Wim woensdagavond al kon aftikken op 405 km in totaal.

Ondanks het slechte weer werden de dagelijkse ritten verdergezet. We volgden Wim tijdens zijn rit op zondag 16 mei:

Zondag 16/05/2021 – 11u30 – Middelkerke

Laatste dag. Eindelijk. Fysiek alles oké. Mentaal valt het even tegen als ik naar buiten kijk. Opnieuw een heel donkergrijze lucht en de wind doet weer zijn best. Ik steek mijn hoofd nog maar net buiten en de eerste bui is er al. Maar we laten de moed niet zakken en vliegen er onmiddellijk in. Het is immers de laatste rit en het aftellen kan beginnen. Ik doe het kustritje via Oostende en Blankenberge en in de namiddag blijf ik dichter bij huis. Leke en Moere zijn zowat de verste bestemmingen van de dag.

Het werd een lange rit, maar Wim gaf niet op.

Het is bijna 18u. Nog 5 km. Inmiddels via Radio 1 vernomen dat KV Mechelen de match tegen Standard gewonnen heeft met 3-1 en nog volop meedoet om een Europees ticket te bemachtigen. Dit goed nieuws geeft me de laatste kick om de 1.000 km uit te rijden.

Na een zware inspanning was de voldoening bij aankomst dan ook erg groot.

Zalig. Aankomst. Wat een avontuur. Zonder noemenswaardige problemen de 1.000 km uitrijden. Geen enkele platte band, geen valpartij,… Het leven kan zo mooi zijn en hopelijk kan KOTK 1000 km dit mooie leven ook teruggeven aan de duizenden kankerpatiënten die elke dag moeten vechten.

Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij!

Wims prestatie voor Iedereen 1000
Antoni De Ridder na zijn tocht naar Scherpenheuvel.

Antoni De Ridder werd onverwacht een van de Van Dessel-renners: “Zelf ben ik meer een loper. Als aanspreekpunt voor het sportgebeuren binnen de Van Dessel Community was het vooral mijn bedoeling om de deelname van m’n fietsende collega’s aan Iedereen 1000 in goede banen te leiden.

Een week voor Pasen werd er jammer genoeg kanker vastgesteld bij mijn mama. Speciaal voor de strijd die zij nu aangaat, ben ik blij dat ik met twee avondritten, een rit naar Scherpenheuvel met mijn broer en een afsluitende rit met de Pulderbollers naar Postel mijn bijdrage heb kunnen leveren aan deze actie.”

De steun aan Kom op tegen Kanker houdt zeker niet op na deze Iedereen 1000. Ondertussen bereiden onze lopers zich voor op hun deelname aan de 100 km op 5 september in Koksijde. 4 collega’s zullen daar samen 100 kilometer lopen. Eén loper start als eerste, en na elke 10 kilometer sluit een extra loper van het team aan. De eerste loper legt dus 40 kilometer af, de tweede 30, de derde 20 en de vierde 10.

Wil je ons team en de strijd tegen kanker steunen, dan kan dat met een gift via onze teampagina www.de100kmrun.be/team/van-dessel-run4fun. Vanaf 40 euro per jaar is zo'n gift fiscaal aftrekbaar.

Je ziet, bij Van Dessel beweegt altijd wat!

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven