Wenst u advies of een kennismakend gesprek?

Neem gerust contact op via onderstaand formulier of bel ons op 03 420 06 72 of
03 420 06 91.

Bereken meteen uw premie

Cyberrisico’s: alomtegenwoordig en voortdurend evoluerend

Cybercriminaliteit is al jaren een plaag. Zowat elk Belgisch bedrijf is intussen al wel eens het doelwit geweest van een cyberaanval, in welke vorm dan ook. De uitgebreide media-aandacht voor deze problematiek heeft ondernemers gelukkig de ernst van de dreiging doen inzien. Veel bedrijven hebben de voorbije jaren dan ook fors geïnvesteerd in IT-beveiliging.

Cybercriminelen zijn daardoor creatiever dan ooit in hun pogingen om hun slachtoffers om de tuin te leiden. Het is dus opletten voor een vals gevoel van veiligheid: omdat cyberrisico’s voortdurend evolueren, kan zelfs een sterke IT-beveiliging geen 100% bescherming bieden.

Onze klant Van Wellen Group, een grote logistieke en residentiële dienstverlener, nam de proef op de som. Het IT-departement gaf toestemming om een ethical hacker los te laten op de sterk beveiligde IT-infrastructuur van het bedrijf. Wat bleek? De hacker had niet lang nodig om toch nog een gaatje te vinden in de haast waterdichte beveiliging.

 

 

 

Sinds de komst van het coronavirus zijn we massaal aan het thuiswerken geslagen. Het werken op afstand stelt bedrijven voor heel wat uitdagingen op het vlak van security. Cybercriminelen maken daar dankbaar gebruik van en proberen thuiswerkers op allerlei manieren vertrouwelijke informatie en gegevens te ontfutselen. Lees hier hoe ze te werk gaan en hoe u uw medewerkers kunt sensibiliseren en beschermen.

Beveilig uw cruciale data en vermijd kosten

Met een goed preventieplan verkleint u de kans dat cybercriminelen uw bedrijf of uw cruciale data treffen - via hacking, phishing, malware, netwerkscanning of zelfs cyberafpersing. Maar 100% veilig bestaat jammer genoeg niet in cyber, er blijft altijd een restrisico.

Wanneer u een goede cyberverzekering afsluit, wapent u uw bedrijf tegen de mogelijke gevolgen van cyberschade en de daaraan verbonden kosten, die hoog kunnen oplopen. En dat is vandaag echt wel een must .

 
 • U verlicht uw eigen risico en dekt zich in tegen onvoorziene kosten

  U dekt uw eigen IT-systemen en bedrijfsactiviteiten best tegen first party-risico’s in. Zo verlicht u uw eigen kosten als gevolg van een inbreuk of datalek: losgeld, digitaal forensisch onderzoek, public relations en crisismanagement, … Ook het herstellen van IT-systemen, website, intranet, programma’s en het recupereren van data vergen enorm veel kosten, tijd en inzet.

  Een cyberaanval legt vaak uw computers en machines en dus uw activiteiten tijdelijk lam. Of verplicht u om een project of databank weer van nul te beginnen. Die kosten lopen hoog op en zijn vaak niet begroot .
 • U bent verzekerd tegen schade aan derden

  De privacywetgeving (GDPR of AVG) stelt u medeverantwoordelijk voor third party-risico’s. Sinds 25 mei 2018 bent u verplicht om een cyberinbreuk of datalek binnen de 72 uur te melden - bij de toezichthoudende autoriteiten, én bij alle gedupeerde personen of bedrijven. Zo’n melding kan torenhoge kosten met zich meebrengen.
 • U kunt rekenen op bijstand in geval van een incident

  Als er zich een cyberincident voordoet, moet u snel en adequaat reageren. De hulp van een advocaat, forensisch expert en IT-consultant is noodzakelijk, maar ook duur.
 

Download ons e-book over data risks en cyberverzekering

 

Cyberverzekering via Van Dessel: wij maken het verschil

Wat biedt de Van Dessel-cyberverzekering u?

1. Vergoeding tijdelijke inactiviteit

Legt een cyberaanval uw bedrijfsactiviteiten stil? Dan vergoedt uw cyberpolis de bedrijfsschade door tijdelijke inactiviteit.

2. Tussenkomst data- en systeemherstel

Uw verzekering komt tussen in de kosten voor het herstel van besmette data en systemen. Bovendien garandeert ze u ook een snelle en doelgerichte bijstand na een inbreuk. Ervaren security- en privacyprofessionals helpen u om uw systemen zo snel mogelijk te herstellen en alle belanghebbenden te informeren.

3. Terugbetaling financiële verliezen of boetes

Ook verlies van geld op uw rekening of losgeld bij cyberafpersing wordt terugbetaald, net als administratieve boetes opgelegd door de overheid bij een gegevenslek.

4. Eenvoudige tariefstructuur, transparante voorwaarden

Uw cyber- en data risks-verzekering toont u helder en transparant wat uw dekking is. Zonder een resem aan onderschrijvingsvoorwaarden én met een zeer duidelijke tariefstructuur. Bereken hieronder meteen uw cyberverzekeringspremie.

5. Vergoeding meldingskosten derde partij

Uw cyberverzekering vergoedt de kosten van de verplichte cyberschademeldingen aan derde partijen, net als eventuele boetes die tot 4% van uw omzetcijfer kunnen bedragen.

6. Preventieadvies en gratis bedrijfsscan om uw cyberrisico’s in te schatten

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, dus helpen we ook met de preventie van cybercriminaliteit. U krijgt gespecialiseerd advies en we scannen uw bedrijf gratis op cyberrisico’s.
 

Hoe de tussenkomst via onze cyberverzekering bij een incident concreet verloopt, ziet u in dit filmpje. Bruce Lanhove, zaakvoerder van Nikola Brussels, vertelt hoe zijn bedrijf getroffen werd door een cyberaanval en hoe de schade afgehandeld werd.
 


 

Hoeveel kost een cyberverzekering?

Simuleer snel en eenvoudig de premie* voor uw cyberpolis;

Per aanspraak en maximaal per verzekeringsjaar
Bedraagt uw jaaromzet meer dan € 10.000.000? Contacteer uw accountmanager of één van onze cyberspecialisten op 03 482 15 30.Deze premie is een slechts een indicatie, omdat een cyberverzekering steeds maatwerk is. Voor een exacte inschatting van uw premie contacteert u best uw accountmanager of neemt u contact op met onze specialisten op het nummer +32 (0)3 420 06 72.


Meer weten over cyberverzekering?

Onze experten staan u graag te woord. U kunt hen contacteren via info@vandessel.be of telefonisch op 03 482 15 30.*De vermelde tarieven zijn exclusief verzekeringstaksen en inclusief provisie. Raadpleeg steeds de algemene voorwaarden voor de meest actuele en bindende informatie. De getoonde premie is een slechts een indicatie, omdat een cyberverzekering steeds maatwerk is. Voor een exacte inschatting van uw premie contacteert u best uw accountmanager of neemt u contact op met onze specialisten op het nummer +32 (0)3 420 06 72.
 

Niet gevonden wat u zoekt?

Contacteer ons.