Wenst u advies of een kennismakend gesprek?

Neem gerust contact op via onderstaand formulier of bel ons op 03 420 06 72 of
03 420 06 91.

100% veilig bestaat niet – anticipeer op risico’s met een cyberverzekering


Nog nooit waren de omvang en de kosten van cyberinbreuken zo hoog als nu.
Elke sector en elk bedrijf, van groot tot klein, loopt risico.
Geen enkele organisatie is immuun voor interne en externe bedreigingen.


De feiten liegen er niet om: cybercriminaliteit is harde realiteit en het probleem wordt alleen maar groter. Tegelijk zijn computer en internet niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Ook u moet vast erkennen dat u meer dan ooit afhankelijk bent van IT-systemen en dat de hoeveelheid (gevoelige) gegevens in uw database alleen maar toeneemt. Klantenadressen, creditcarddata, payrollgegevens en medische informatie: ze vormen een gegeerde prooi voor cybercriminelen.

Cyberverzekering: een must

Cybercriminaliteit brengt dus een dubbel risico met zich mee. Enerzijds moet u uw eigen IT-systemen en bedrijfsactiviteiten beschermen (“first party”-risico), anderzijds bent u ook aansprakelijk voor schade aan derden in geval van een inbreuk of datalek. Zeker de beheersing van dat “third party”-risico wordt met de invoering van de GDPR (General Data Protection Regulation) op 25 mei 2018 van het allergrootste belang.

Deze nieuwe privacywetgeving verplicht bedrijven bijvoorbeeld om een datalek binnen de 72 uur te melden bij de toezichthoudende autoriteiten en aan de personen waarop de gelekte data betrekking hebben. Zo’n melding kan torenhoge kosten met zich meebrengen. Een cyberverzekering vergoedt die voor u, net als eventuele boetes die tot 4% van uw omzetcijfer kunnen bedragen.

Maar ook uw eigen risico wordt met een cyberverzekering uitgebreid afgedekt:
 
 • Een cyberaanval kan uw activiteiten lamleggen doordat computers en machines stilvallen. Deze bedrijfsschade door tijdelijke inactiviteit wordt vergoed.
 • Uw cyberpolis komt tussen in de kosten voor het herstel van besmette data en systemen, die heel hoog kunnen oplopen.
 • Ook verlies van geld op uw rekening of losgeld bij cyberafpersing wordt terugbetaald, net als administratieve boetes opgelegd door de overheid bij een gegevenslek.
 

Hoe maken wij het verschil in cyberverzekering?

 • Schade? U wordt niet enkel vergoed maar ook geholpen

  Onze “cyber en data risks”-polis biedt niet alleen een uitgebreide bescherming tegen de gevolgen van cybercriminaliteit, maar garandeert u ook een snelle en doelgerichte dienstverlening na een inbreuk. Zo kunt u rekenen op de assistentie van ervaren security- en privacyprofessionals die uw systemen zo snel mogelijk herstellen en alle belanghebbenden informeren.
 • Eenvoud en transparantie

  Onze cyberverzekering is een heel transparant product. Zonder een resem aan onderschrijvingsvoorwaarden én met heel eenvoudige tariefstructuur. Bent u benieuwd hoeveel een cyberverzekering u zou kosten? Bereken het hieronder.
 • Preventietips

  Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, dus hebben we ook oog voor preventie. U krijgt gespecialiseerd advies en een gratis risk scan van uw bedrijf.
 

Hoeveel kost een cyberverzekering?

Bereken snel en eenvoudig de premie voor uw cyberpolis:


Per aanspraak en maximaal per verzekeringsjaar
Bedraagt uw jaaromzet meer dan € 10.000.000? Contacteer uw accountmanager of één van onze cyberspecialisten op 03 482 15 30.

 

Waarom een cyberverzekering voor uw bedrijf?

Cybercriminaliteit treft organisaties van alle soorten en maten. Vooral KMO’s en zelfstandigen zijn kwetsbaar, omdat ze minder over de middelen beschikken om een degelijk beveiligingssysteem op te zetten en vooral omdat ze vaak niet in staat zijn om de zware kosten voor de afwikkeling van een gegevensinbreuk te dragen.

Maar zelfs een sterke IT-beveiliging blijkt niet waterdicht. Dat bewijst het verhaal van Groep F&S, een interieurbouwbedrijf uit Heist-op-den-Berg dat het slachtoffer werd van cyberterroristen. Benieuwd wat hen overkomen is?

Lees hoe F&S getroffen werd door een cyberaanval
 

Meer weten over cyberverzekering?

Wilt u meer weten over risicobeheersing op het gebied van cyber en data, dan kunnen wij ons e-book aanbevelen.

Download ons e-book over data risks en cyberverzekering
 * De vermelde tarieven zijn exclusief 21% assurantiebelasting en 10 euro poliskosten, en inclusief provisie. Raadpleeg steeds de algemene voorwaarden voor de meest actuele en bindende informatie.

Niet gevonden wat u zoekt?

Contacteer ons.