Ook zelfstandigen zonder vennootschap kunnen binnenkort een extra aanvullend pensioen opbouwen

25 01 2018
Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine werkt aan een grondige hervorming van het pensioensysteem. Vooral de POZ, de pensioenovereenkomst voor zelfstandigen, is heel actueel. Dankzij dit nieuwe stelsel kunnen zelfstandigen zonder eigen vennootschap binnenkort op een fiscaalvriendelijke manier een extra aanvullend pensioen opbouwen.

Hoe bouwt u na alle hervormingen het best uw aanvullend pensioen op als zelfstandige?

21 06 2018
Onze regering heeft het voorbije jaar heel wat maatregelen genomen die het Belgische pensioenlandschap grondig hertekenen. Zeker voor zelfstandigen staan er heel wat veranderingen op til met een grote impact op hun aanvullende pensioenopbouw. Wij zetten de belangrijkste hervormingen op een rijtje en adviseren u hoe u als zelfstandig ondernemer voortaan best spaart voor uw pensioen.

Uw verzekeringen als zelfstandig ondernemer: 10 vragen om bij stil te staan

20 03 2019
Als zelfstandig ondernemer bent u grotendeels op uzelf aangewezen als het om de bescherming van uw levensstandaard en oude dag gaat. Er bestaan tal van verzekeringsmogelijkheden die u helpen om de financiële gevolgen van pensioen, ziekte, ongeval en overlijden in te dijken. Het is niet eenvoudig om daarin de beste keuze te maken, ook al omdat het verzekeringslandschap en de wetgeving voortdurend evolueren. Daarom zetten we voor u tien aandachtspunten in de kijker.

Medische formaliteiten voor overlijdens- en arbeidsongeschiktheidsverzekering tijdelijk versoepeld

24 04 2020
Door de coronacrisis worden de regels voor medische aanvaarding bij arbeidsongeschiktheids- en overlijdensverzekeringen tijdelijk versoepeld. Tot een bepaalde leeftijd en kapitaal kunt u zich nu eenvoudig verzekeren zonder veel formaliteiten. Weet u trouwens tegen welke premie u zich als zelfstandig ondernemer kunt verzekeren?

Cyberaanval WannaCry: hoe kunt u zich beschermen tegen cybercriminaliteit?

19 05 2017

De cyberaanval WannaCry maakte afgelopen weekend meer dan 200.000 slachtoffers in 150 landen. Cybercriminaliteit kan dus iedereen overkomen. Nochtans kunnen enkele eenvoudige maatregelen al veel onheil voorkomen. Wij geven praktische tips om uw bedrijf te beschermen.

Wet Peeters-Borsus: verzekeringsplicht voor dienstverleners in de bouwsector

04 08 2017
Op 1 juli 2018 treedt de Wet Peeters-Borsus in werking. Daardoor wordt de tienjarige aansprakelijkheidsverzekering verplicht voor nagenoeg alle actoren die bij ruwbouwwerken betrokken zijn. Wat zijn de concrete gevolgen voor u?

Bedrijfsleiders moeten voortaan minstens 45.000 euro loon krijgen

16 08 2017
In het zomerakkoord van de regering werd vastgelegd dat vennootschappen vanaf 2018 van een verlaagd belastingtarief genieten. Maar tegelijk verstrengen de maatregelen voor vennootschappen: zij moeten voortaan minstens 45.000 euro loon uitkeren aan de bedrijfsleider.

Niet gevonden wat u zoekt?

Contacteer ons.