Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

U kiest zelf het bedrag dat u wenst te verzekeren. Dit kan, afhankelijk van de verzekeraar, variëren tussen 2.500,00 euro en 10.000,00 euro. Op basis van vooraf bepaalde criteria, zoals bijvoorbeeld leeftijd en eventuele gezondheidsfactoren, en het totaal te verzekeren bedrag wordt uw maandelijkse of jaarlijkse premie berekend.

U geniet onmiddellijk dekking vanaf de eerste premiebetaling. U bent dus vanaf dag 1 verzekerd en betaalt maximum het verzekerd bedrag aan premie.

Wist u trouwens dat de uitvaartverzekering een tak 21 verzekering is? U kan er dan ook gerust in zijn dat uw verzekerd kapitaal bij overlijden gewaarborgd is.

Zijn er nog andere voordelen verbonden aan een uitvaartverzekering?

Naast het financiële motief, zijn er ook emotionele en praktische redenen om een uitvaartverzekering op te nemen in uw verzekeringsportefeuille. Meer nog, deze emotionele en praktische bekommernissen blijken vaak doorslaggevend voor de verzekeringsnemers.

We zetten enkele voorbeelden op een rijtje:

  • Bij overlijden kunnen uw nabestaanden rekenen op het bezoek van een consulent nabestaandenzorg: deze levert advies op maat en garandeert een persoonlijke ondersteuning. Hij/zij bespreekt met uw nabestaanden ook wat praktisch van hen verwacht wordt. Denk aan contactname met de bank, de makelaar, het ziekenfonds, nutsbedrijven, …
  • U kan het verloop van uw begrafenis invullen zoals u wenst. Zo bereidt u uw afscheid volledig zelf voor en koppelt u hier meteen het nodige budget aan.
  • Wanneer u komt te overlijden in het buitenland, wordt ook hier een bijkomend budget voor repatriëring voorzien door de verzekeraar. Dit komt bovenop het door u verzekerd kapitaal.
  •  …

U leest het: een uitvaartverzekering is voor velen geen favoriet onderwerp, maar het kan de moeite lonen om de mogelijkheden te bekijken. Voor uzelf, maar ook voor uw nabestaanden.

Heeft u nog vragen of ontvangt u graag een aanbod op maat, aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen u graag bij het maken van deze keuze.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven