Wenst u advies of een kennismakend gesprek?

Neem gerust contact op via onderstaand formulier of bel ons op 03 482 15 30.

Voor professionals uit de bouwsector zijn verzekeringen vaak een complexe materie. Kleine lettertjes in verzekerings- en aannemingscontracten, de specifieke gevaren op een bouwwerf: het is niet eenvoudig om uw risico’s correct in te schatten. Bovendien leggen de wetten Peeters-Borsus en Peeters-Ducarme verzekeringsplicht op aan bepaalde groepen van bouwdienstverleners.

Schrikt u dit af? Niet nodig. Met VD Construct Solutions krijgt u een totaalconcept op maat voor uw onderneming. Wij zorgen ervoor dat uw verzekeringspakket altijd up-to-date is, conform de meest recente regelgeving en marktvoorwaarden. Dankzij onze infosessies en ons opleidings- en coachingsprogramma doorgrondt u zelf uw contacten en weet u perfect hoe u verzekeringsproblemen op een werf efficiënt kunt aanpakken.
 

VD Construct Solutions: veel meer dan een gewone bouwverzekering

Speciaal voor de bouwsector hebben wij VD Construct Solutions ontwikkeld. Met dit totaalconcept gaan we véél verder dan u gewoon bent:
 
  • U weet precies wat u nodig hebt: Met een grondige audit gaan we na welke risico’s u loopt en leggen we u in mensentaal uit wat wel of niet verzekerbaar is.
  • U krijgt de beste dekkingen tegen de scherpste prijs: voor uw verzekerbare risico’s stellen we de verzekering voor waar u het beste bij vaart - ook budgetgewijs.
  • Afgestemd op uw activiteiten - we ontwikkelden zelf bouwclausules op basis van de risico’s van uw sector.
  • Uw verzekeringen altijd up-to-date: we bekijken uw polissen jaarlijks en passen ze eventueel aan wetswijzigingen of veranderingen in uw bedrijf en activiteiten aan.
  • U leert alles over bouwverzekeringen. Klaarheid krijgen in uw verzekeringspakket? Met ons coachings- en opleidingsprogramma ontdekt u hoe uw bouwproject verzekeringstechnisch in elkaar zit, welke risico’s u loopt, hoe u zich op het vlak van verzekeringen tot de andere bouwpartners verhoudt en wat u moet doen in geval van schade. Daarnaast krijgt u praktische preventietips om het risico op schadegevallen te verminderen, wat u heel wat kosten kan besparen.
 

VD Construct Solutions: een must voor architecten, aannemers, bouwpromotoren en andere bouwdienstverleners

VD Construct Solutions is een uniek verzekeringsconcept dat vanuit de praktijk is ontwikkeld. Het wordt geschreven op maat van alle spelers die bij bouwprojecten betrokken zijn: bouwheren, aannemers en onderaannemers, architecten, studiebureaus, projectontwikkelaars, bouwpromotoren en –consultants en overheden.

In orde met uw verplichte verzekering?

De wetten Peeters-Borsus en Peeters-Ducarme verplichten bepaalde groepen van bouwdienstverleners om hun tienjarige en/of beroepsaansprakelijkheid te verzekeren. Niet zeker of u correct gedekt bent? Lees er hier alles over

Aanslepende gerechtelijke procedures vermijden bij conflicten

Tijdens bouwprojecten doen er zich op een werf helaas maar al te vaak geschillen voor. Niet zelden leiden zulke conflicten tot gerechtelijke procedures die de betrokken partijen veel tijd en geld kosten. Bovendien bestaat er noch voor de bouwheer, noch voor projectontwikkelaars, bouwpromotoren of (onder)aannemers een afdoende verzekeringsoplossing. Daarom ontwikkelden we een uniek product om bouwgeschillen op een efficiënte manier op te lossen via bemiddeling: de mediatiepolis.

Hoe maakt Van Dessel het verschil in bouwverzekeringen?

Ons uitgebreid netwerk en onze uitstekende contacten met verzekeraars, juristen, experten, controlebureaus en specialisten laten ons toe voor elk risico de beste oplossing te bieden.

 
  • Tot op de millimeter op maat - Standaardcontracten? Daar bent u als bouwprofessional niet bij gebaat. Wij stemmen uw verzekering op de risico’s en eigenheden van de bouw af. We ontwikkelden sectorspecifieke voorwaarden en clausules.
  • Uw opleiding en coaching: meer inzicht in uw verzekeringen - Krijgt u ook kop noch staart aan de kleine lettertjes in verzekerings- en aannemingscontracten? Wilt u ook eindelijk weten waarvoor u nu wel of niet verzekerd bent? Tijdens onze opleidingsmomenten lichten we u de verzekeringspakketten, risico’s en verantwoordelijkheden voor uw activiteiten in mensentaal toe. Zo leest u uw verzekeringscontract alsof het de krant was.  
  • Ook in internationale bouwprojecten begeleiden wij onze klanten van a tot z.
  • Totaalaanpak - Met onze totaalbenadering werkt u gerust. U hoeft zich niet meer om uw verzekeringen te bekommeren en begrijpt perfect waarover het gaat.

Niet gevonden wat u zoekt?

Contacteer ons.