Heeft het voorstel om schadeclaims tegen bestuurders te begrenzen invloed op uw aansprakelijkheids- verzekering?

22 12 2017
Op 15 december verscheen in De Tijd een artikel over de begrenzing die minister van Justitie Koen Geens wil invoeren voor schadeclaims tegen bestuurders. Met die plafonnering wil de minister ervoor zorgen dat bestuurders zich nog kunnen verzekeren, wat nu soms niet het geval is als de verzekeraars de omvang van het risico niet kunnen inschatten. Maar heeft deze maatregel ook invloed op uw lopende bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

Embargo van VS veroorzaakt verzekeringsproblemen voor bedrijven die handel voeren met Iran

06 09 2018
Om een nieuwe – en interessantere – kerndeal af te dwingen reactiveert Amerikaans president Trump een reeks van economische sancties tegen Iran. Bovendien eist de regering-Trump dat andere landen zich achter de sancties scharen: Amerika dreigt met strenge straffen voor bedrijven die het handelsembargo niet respecteren. Daardoor zullen verzekeraars geen cargoverzekeringen voor transporten van en naar Iran meer kunnen aanbieden. Een serieuze streep door de rekening van bedrijven die met dat land handel voeren.

Aanvullende pensioenplannen: onmiddellijke aansluiting en verworvenheid van reserves vanaf 1 januari 2019

05 12 2018
Sinds 27 juni 2018 is de Europese Portability-richtlijn omgezet naar Belgisch recht. De WAP (Wet op de Aanvullende Pensioenen) uit 2003 werd daarvoor aangepast. De belangrijkste wijziging is de afschaffing van een eventuele aansluitingsleeftijd en verwervingsperiode in aanvullende pensioenplannen.

Voert u handel met het VK? Vraag dan best zo snel mogelijk uw EORI-nummer aan

16 01 2019
Het Brexit-plan van Theresa May werd gisteren massaal weggestemd in het Britse Lagerhuis. Hoe het nu verder moet, is voor niemand nog duidelijk. Maar wat de uitkomst ook wordt, Belgische ondernemingen blijken amper voorbereid op de gevolgen van de nakende Brexit. Onze vicepremier Alexander De Croo wil ingrijpen en alle onvoorbereide bedrijven proactief een EORI-nummer toekennen, een identificatie die noodzakelijk is voor douaneaangiftes. De kans is immers reëel dat er vanaf 29 maart douaneformaliteiten zullen gelden in de handel met het Verenigd Koninkrijk. U kunt ook het heft in handen nemen en nu al zelf een EORI-nummer aanvragen. Zo vergroot u de kans dat uw aanvraag tijdig verwerkt wordt.

Uw voertuig in een carnavalsstoet? Laat uw verzekering aanpassen!

25 02 2019
De carnavalsperiode staat voor de deur, tal van verenigingen stomen hun praalwagens klaar voor de optocht. Stelt u uw voertuig ter beschikking voor een carnavalsstoet of andere parade? Meld het ons dan zeker, anders loopt u het risico om niet volledig verzekerd te zijn.

Inschrijvingsplicht in UBO-register uitgesteld tot 30 september 2019

26 03 2019
Om het witwassen van geld en de financiering van terrorisme tegen te gaan, besliste de Belgische wetgever om een UBO-register in te voeren. Onder meer alle Belgische vennootschappen worden verplicht om informatie over hun uiteindelijke begunstigden (“ultimate beneficial owners” of afgekort “UBO’s”) in te vullen in dit elektronisch register. In principe moest alle informatie tegen 30 november 2018 doorgegeven worden, maar na een eerder uitstel heeft minister van Financiën Alexander De Croo de deadline een tweede keer opgeschoven, ditmaal tot 30 september 2019.

Maakt de nieuwe vennootschapswet een verzekering bestuurdersaansprakelijkheid overbodig?

12 06 2019
De beperking van de bestuurdersaansprakelijkheid is één van de krachtlijnen van de nieuwe vennootschapswet. Dat klinkt als goed nieuws voor wie optreedt als bestuurder van een vennootschap of vereniging. Maar voorzichtigheid is geboden, want er gelden heel wat uitzonderingen. Ondanks de hervormingen om bestuurders beter te beschermen, blijft een D&O of verzekering bestuurdersaansprakelijkheid aangewezen.

Niet gevonden wat u zoekt?

Contacteer ons.