Overslaan en naar de inhoud gaan

Filtered on

databank tegen verzekeringsfraude
Onze expert
02 februari 2021 2 min

Assuralia legt verzekeringsfraude aan banden met nieuwe databank

Georganiseerde fraude bij autoverzekeringen is een ware plaag voor de verzekeringssector. Cijfers van de Europese koepelorganisatie voor verzekeraars tonen aan dat maar liefst 5 tot 10 procent van de aangiftes frauduleus is. Omdat deze wanpraktijken de verzekeraars én hun verzekerden handenvol geld kosten, probeert Assuralia er in samenwerking met antifraudeorganisatie Alfa Belgium een einde aan te stellen.

Lees meer
mobiel testlab voor controle van verpakte ladingen
Koen Van Tricht
07 december 2020 3 min

Mobiel testlab helpt transportbedrijven verzekeringsproblemen door niet-correct verpakte ladingen te vermijden

Als transportbedrijf is het van groot belang om te controleren dat de ladingen die u toevertrouwd zijn correct verpakt werden. Wanneer die niet voldoen aan de Europese norm EUMOS 40509, kan dat immers gevolgen hebben voor uw verzekering bij een schadegeval. Om na te gaan of uw verpakkingen aan die norm beantwoorden, komt CS-TS, het eerste mobiele testlab in de Benelux, die controles nu op uw site doorvoeren. Zo bespaart u tijd en kosten en kan u uw ladingen met een gerust hart de baan op sturen.

Lees meer
verzekeringsproblemen door een vervallen rijbewijs vermijden
Davy Alentijns
29 november 2020 3 min

Rijden zonder geldig rijbewijs? Controleer tijdig de vervaldatum om verzekeringsproblemen te vermijden.

Het is belangrijk tijdig te controleren wanneer uw rijbewijs vervalt. De nieuwe Europese rijbewijzen, die eruitzien als een bankkaart, moet u namelijk om de tien jaar vernieuwen. Rijden zonder geldig rijbewijs kan immers gevolgen hebben voor uw verzekering in geval van schade.  

Lees meer
tips voor het invullen van het aanrijdingsformulier
Onze vrouwelijke expert
28 september 2020 1 min

Schade aan uw wagen: zo vult u het aanrijdingsformulier best in

Bij een schadegeval wilt u op uw makelaar kunnen rekenen. Logisch, want het is nooit een leuke ervaring en op zo’n moment is alle hulp en bijstand welkom. Daarom geven wij in onze reeks ‘Eerste Hulp bij Schade’ allerhande tips en adviezen om schadegevallen vlot af te handelen – en nog beter: te voorkomen. In dit artikel belichten we schade aan uw voertuig en het correct invullen van het aanrijdingsformulier.

Lees meer
preventieve maatregelen tegen ladingdiefstallen
Koen Van Tricht
27 augustus 2020 2 min

Aantal ladingdiefstallen stijgt: deze preventiemaatregelen zijn cruciaal voor uw verzekering

Het aantal ladingdiefstallen langs de Belgische wegen stijgt, maar de politie is niet bij machte om het tij te doen keren. Daarom rekenen de verzekeraars erop dat hun transportklanten zelf de nodige voorzorgsmaatregelen nemen.  

Lees meer
schadevergoeding na een ongeval van uw dier
Onze vrouwelijke expert
03 augustus 2020 2 min

Schadevergoedingen bij dieren: hoe zit dat?

Bij een schadegeval met een dier is het de regel dat de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij de aankoopwaarde van het dier vergoedt. Toch zijn er al zaken geweest waarbij geoordeeld werd dat dat bedrag niet de reële waarde van het dier vertegenwoordigt en er een hogere schadevergoeding toegekend werd. Hoe wordt die beslissing genomen?  

Lees meer
financieel verlies door corona
Ellen Burton
18 maart 2020 15 min

Schade of financieel verlies door coronavirus: wanneer kunt u beroep doen op uw verzekering?

Het coronavirus deint over de hele wereld uit. De strenge maatregelen die de overheden opleggen om het virus in te dammen, tonen de ernst van de situatie aan. Landsgrenzen gaan dicht, winkels en horecazaken sluiten hun deuren, evenementen worden afgelast, bedrijven laten hun medewerkers telewerken en vragen hen om bij het minste vermoeden van ziekte thuis te blijven. Uiteraard veroorzaakt deze ongewone toestand heel wat onzekerheid en vragen bij de bevolking. In onderstaand overzicht proberen we de meest prangende vragen van onze klanten te beantwoorden.  

Lees meer
schade aan uw woning
Onze expert
06 maart 2020 7 min

Schade aan uw woning: wat kunt u best doen (en wat niet)?

Bij een schadegeval wilt u op uw makelaar kunnen rekenen. Logisch, want het is nooit een leuke ervaring, dus op zo’n moment is alle hulp en bijstand welkom. Daarom bundelen wij in onze nieuwe reeks ‘Eerste Hulp bij Schade’ allerhande tips en adviezen om schadegevallen vlot af te handelen – en nog beter: te voorkomen. In dit eerste deel belichten we schade aan de woning.

Lees meer
impact van het nieuwe woninghuurdecreet
Onze expert
06 februari 2020 3 min

Wat betekent het nieuwe Woninghuurdecreet op verzekeringsvlak?

Op 1 januari 2019 trad het nieuwe Vlaamse Woninghuurdecreet in werking. De nieuwe bepalingen brengen verzekeringsplicht voor huurder en verhuurder met zich mee en beperken de mogelijkheid tot het zogenaamde ‘afstand van verhaal’. We lichten u deze gevolgen toe.

Lees meer
Rookmelders zijn voortaan verplicht in elke woning
Davy Alentijns
27 november 2019 1 min

Komt uw brandverzekering tussen als uw woning niet over de verplichte rookmelders beschikt?

Vanaf 1 januari 2020 moeten alle woningen in Vlaanderen over de nodige rookmelders of een rookdetectiesysteem beschikken. De Vlaamse Regering legt deze verplichting op omdat in ons land elk jaar nog tientallen doden vallen bij woningbranden. 95% van de slachtoffers stikt ‘s nachts in zijn slaap: zonder alarm van een rookmelder heeft u weinig kans om tijdig wakker te worden als er brand uitbreekt. Rookmelders zijn dus echt geen overbodige luxe.

Lees meer
Vergoeding van schade na aanrijding met een dier
Onze vrouwelijke expert
07 november 2019 3 min

Aanrijding met een dier: wie vergoedt de schade aan uw wagen?

De wildpopulatie in België nam de voorbije jaren aanzienlijk toe. Goed nieuws voor de natuur, maar er is een keerzijde aan de medaille: ook het aantal aanrijdingen met wilde dieren is fel gestegen. Wie draait er op voor de kosten als uw wagen schade oploopt door een wildongeval?

Lees meer
Dronken een ongeval veroorzaken
Onze vrouwelijke expert
30 augustus 2019 5 min

Dronken een ongeval veroorzaakt: betaalt uw verzekering?

Drinken en rijden zijn geen goede combinatie, dat weet iedereen. Toch gebeuren er in ons land elk jaar duizenden ongevallen waarbij er alcohol in het spel is. De gevolgen kunnen ver reiken als u onder invloed een ongeval veroorzaakt: u riskeert torenhoge boetes, een rijverbod en een veroordeling door de politierechtbank. Maar ook kan uw verzekeraar zich terugtrekken en een schadevergoeding weigeren of terugvorderen. Dronken een ongeval veroorzaken en verzekeringen: hoe zit dat nu precies?

Lees meer

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven