Overslaan en naar de inhoud gaan

Niemand denkt graag aan het scenario dat hij er op een dag niet meer is. En al zeker niet als die dag onverwacht snel zou komen. Toegegeven: het risico op een ongeval met die mooie nieuwe auto is groter, maar de kans dat u vroegtijdig sterft is niet onbestaande. Zo maakt een 40-jarige man 20% kans om nog voor zijn zeventigste te overlijden.
 
Een overlijden brengt altijd zware gevolgen mee voor de nabestaanden. Niet alleen emotioneel, maar ook financieel. Want zal uw partner de hypotheek van uw huis alleen kunnen afbetalen, zeker wanneer u de belangrijkste kostwinner bent? Zullen uw kinderen hun studies kunnen afwerken? En zal uw gezin zijn huidige levensstandaard kunnen behouden als u wegvalt? En zelfs als u een mooi kapitaal achterlaat voor uw gezin, zijn er dan ook voldoende financiële middelen om binnen het half jaar de erfbelasting te betalen? Als u zelfstandig ondernemer bent, moet u ook nog aan de toekomst van uw bedrijf denken.

Allemaal geen leuke vragen om bij stil te staan, maar gelukkig bestaan er verschillende formules om uw overlijden te verzekeren. In de volgende artikels van deze vierdelige blogreeks schetsen we de mogelijkheden om uw gezin, uw bedrijf en uw successie te beschermen.

Wist u trouwens dat het loont om uw overlijdensverzekering op zo jong mogelijke leeftijd te regelen? De belangrijkste reden daarvoor is dat een overlijdensverzekering de garantie van “onbetwistbaarheid” biedt. Dat wil zeggen dat de verzekeraar nooit nog op het contract kan terugkomen eens het onderschreven is. Daarom doet u er goed aan om u in de beste gezondheidstoestand – en dus zo jong mogelijk – te laten verzekeren.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven