Door de stijgende belastingdruk op gewone beleggingen zijn beleggers op zoek naar meer fiscaalvriendelijke alternatieven. Een Tak23-levensverzekering is er zo één. Door de maatregelen in het zomerakkoord is dit beleggingsproduct interessanter dan ooit. Maar de sterk toenemende complexiteit van vermogensplanning maakt begeleiding door een onafhankelijk expert tegenwoordig noodzakelijk.

Een stijging van de roerende voorheffing naar 30%, een toename van de beurstaks voor kapitalisatiefondsen naar 1,32%, … : de belastingdruk op gewone beleggingsfondsen nam de voorbije jaren serieus toe. Het zomerakkoord van de regering doet daar met drie extra lasten nog eens een flinke schep bovenop. Beleggers zien de totale belastingdruk op hun beleggingen zo toenemen tot soms wel 65%. Naast de hoge fiscaliteit kampen gewone beleggingen bovendien met een laag bruto rendement dat nog eens extra afgeroomd wordt door hoge inkomstenbelastingen.

Dat alles doet beleggers uitkijken naar alternatieven. En dan komen al gauw de beleggingsfondsen in de vorm van verzekeringen in het vizier, met de Tak23-levensverzekering als uitschieter. Zo’n levensverzekering is veel fiscaalvriendelijker, want de belegger hoeft enkel een eenmalige premietaks van 2% te betalen bij elke storting. Daarnaast is beleggen in een Tak23-product eenvoudiger en biedt deze vorm van vermogensverzekering de mogelijkheid om tot een hoger netto rendement te komen.

Wacht best niet te lang om in te stappen

Door het toenemende verschil in fiscale belasting van een effectenrekening en een levensverzekering is de kans groot dat de premietaks op nieuwe levensverzekeringscontracten vanaf 2018 zal stijgen. Wie nu een vermogensverzekering afsluit, geniet bovendien onmiddellijke vrijstelling van roerende voorheffing (30%) en ondervindt ook geen impact van de beurstaks (tot 0,29%)

Laat u begeleiden bij uw vermogensplanning

Door de uitgebreide mogelijkheden en een gebrek aan transparantie is het voor de belegger echter heel moeilijk om zelf de juiste vermogensverzekering te kiezen. Vermogensplanning is een ingewikkelde materie geworden waarvoor u best het advies van een expert inroept.

Als onafhankelijk makelaar met een sterke onderhandelingspositie bij de verzekeraars zijn wij ideaal geplaatst om de beste voorwaarden te bekomen en u te begeleiden bij uw vermogensplanning.

Wenst u een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze specialisten, neem dan gerust contact op met uw account manager of Paul Vinck (03 420 06 89 of paul.vinck@vandessel.be).
18-09-2017
Wenst u een offerte of een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze specialisten?

Contacteer ons gerust op het nummer 03 420 06 89 of via mail: