Vandaag is het voor de twaalfde keer YOUCA Action Day, een projectdag die bij velen waarschijnlijk bekender in de oren klinkt onder de oude benaming “Zuiddag”. Meer dan 17.000 jongeren gaan aan de slag bij een bedrijf of organisatie en schenken het geld dat ze daarmee verdienen aan het goede doel. Ook bij Van Dessel mogen we vandaag zo’n geëngageerde jongere ontvangen. Welkom, Eline!

Tijdens de YOUCA Action Day verlaten meer dan 17.000 jongeren voor één dag de schoolbanken en proeven ze van het werkleven. Het loon dat ze tijdens hun werkdag verdienen, wordt geschonken aan projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. Het grootste project bevindt zich in El Salvador, waar de ngo Trias jongeren begeleidt om uit hun uitzichtloze situatie te geraken en aan een mooie toekomst te bouwen.

Bij Van Dessel verwelkomen we Eline, laatstejaarsstudente aan het Kardinaal van Roey-instituut in Vorselaar. Ze komt een dagje meedraaien op onze afdeling Centrale Administratie.

Eline, hoe is je werkdag tot nu toe verlopen?
Heel goed! Ook wel gevarieerd: ik heb al documenten gescand en toegevoegd aan het archief en ik heb allerlei aanpassingen ingevoerd in het beheersysteem Brio. En straks ga ik nog helpen bij het inpakken van de uitgaande post. Een dag vol administratieve taken, dus.

Hoe ben je bij Van Dessel terechtgekomen voor dit project?
Ik vond het moeilijk om tussen al de mogelijkheden een werkgever voor één dag te kiezen. Uiteindelijk is mijn keuze op Van Dessel gevallen omdat mijn mama hier werkt en ik hier al een paar keer vakantiewerk gedaan heb. Dit bedrijf is dus niet onbekend voor mij.

Wat vind je ervan om in het kader van de YOUCA Action Day een dag te werken en je loon af te staan?
Ik vind het wel een leuk project. Het is eens iets anders dan op school zitten, en we steunen er ook het goede doel mee.

En collega’s, hoe bevalt jullie nieuwe collega-voor-één-dag?
(in koor) Ze mag zeker nog terugkomen! We kennen Eline natuurlijk al van haar vakantiewerk bij Van Dessel. Maar we zijn heel blij met haar hulp, zo geraakt het werk hier weeral sneller gedaan!

Bedankt voor je engagement, Eline, en nog een fijne werkdag!
19-10-2017
Benieuwd hoe we met Van Dessel ons steentje proberen bij te dragen aan een betere maatschappij?

Vind het uit in de rubriek "CSR"!