Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens de YOUCA Action Day verlaten meer dan 17.000 jongeren voor één dag de schoolbanken en proeven ze van het werkleven. Het loon dat ze tijdens hun werkdag verdienen, wordt geschonken aan projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. Het grootste project bevindt zich in El Salvador, waar de ngo Trias jongeren begeleidt om uit hun uitzichtloze situatie te geraken en aan een mooie toekomst te bouwen.

Bij Van Dessel verwelkomen we Eline, laatstejaarsstudente aan het Kardinaal van Roey-instituut in Vorselaar. Ze komt een dagje meedraaien op onze afdeling Centrale Administratie.

Eline, hoe is je werkdag tot nu toe verlopen?
Heel goed! Ook wel gevarieerd: ik heb al documenten gescand en toegevoegd aan het archief en ik heb allerlei aanpassingen ingevoerd in het beheersysteem Brio. En straks ga ik nog helpen bij het inpakken van de uitgaande post. Een dag vol administratieve taken, dus.

Hoe ben je bij Van Dessel terechtgekomen voor dit project?
Ik vond het moeilijk om tussen al de mogelijkheden een werkgever voor één dag te kiezen. Uiteindelijk is mijn keuze op Van Dessel gevallen omdat mijn mama hier werkt en ik hier al een paar keer vakantiewerk gedaan heb. Dit bedrijf is dus niet onbekend voor mij.

Wat vind je ervan om in het kader van de YOUCA Action Day een dag te werken en je loon af te staan?
Ik vind het wel een leuk project. Het is eens iets anders dan op school zitten, en we steunen er ook het goede doel mee.

En collega’s, hoe bevalt jullie nieuwe collega-voor-één-dag?
(in koor) Ze mag zeker nog terugkomen! We kennen Eline natuurlijk al van haar vakantiewerk bij Van Dessel. Maar we zijn heel blij met haar hulp, zo geraakt het werk hier weeral sneller gedaan!

Bedankt voor je engagement, Eline, en nog een fijne werkdag!

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven