Wereldwijd nemen overheden maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De uitzonderlijke omstandigheden hebben een grote impact op het verloop van transporten en de tussentijdse opslag van goederen.

Bent u betrokken bij goederenvervoer? Schenk dan zeker aandacht aan deze adviezen.
 
 • In bepaalde verkoopscontracten zijn boeteclausules opgenomen voor laattijdige leveringen. Bent u gebonden door zo’n clausule, neem dan best contact met ons op. In een standaard cargoverzekering is immers geen dekking voorzien voor boetes omwille van laattijdige levering.
   
 • Bederfelijke goederen mogen uiteraard niet te lang onderweg zijn. Het bederf van goederen als gevolg van zuivere vertraging zonder ongeval is niet gedekt in de standaard cargoverzekering. Kijk dus zeker na of het transport van de goederen geen abnormale vertraging oploopt door de coronamaatregelen. Eventueel kunnen wij voor u onderzoeken of een verzekeringsdekking mogelijk is en hoeveel die zou kosten.
   
 • Als u andere transportfirma’s moet inschakelen, check dan hun betrouwbaarheid en de contracten die ze voorleggen. Bevatten de contracten speciale clausules met ongebruikelijke beperkingen van aansprakelijkheid? Wij kunnen het voor u nakijken.
   
 • Heeft u door capaciteitsproblemen een nieuwe opslagplaats nodig, check dan zelf eerst de veiligheid ervan. Is er branddetectie, een sprinklerinstallatie, een anti-diefstalsysteem, bewaking, enzovoort? U gaat ook best na of de nieuwe opslagplaats gedekt is in uw brand- en/of transportverzekeringspolis.
   
 • Heeft u een tijdelijke stockverhoging op om het even welke locatie? Laat het ons weten, zodat wij kunnen nakijken of uw dekking in de brand- en/of transportpolis voldoende is.

Contacteer ons voor advies

Wij staan steeds ter beschikking om uw risico’s mee te evalueren en voor de juiste verzekeringsdekking te zorgen.
 
14-05-2020
Hebt u nog vragen of wenst u meer informatie?

Contacteer ons dan gerust op het nummer 03 482 15 30 of via mail: