Welke verzekeringen heeft een kotstudent nodig?

14-09-2020
Bij de start van het academiejaar nemen tienduizenden studenten hun intrek in een studentenkamer. Aan het leven op kot zijn echter ook risico's verbonden, waarvoor u best de nodige verzekeringen afsluit.

Aantal ladingdiefstallen stijgt: deze preventiemaatregelen zijn cruciaal voor uw verzekering

27-08-2020
Het aantal ladingdiefstallen langs de Belgische wegen stijgt, maar de politie is niet bij machte om het tij te doen keren. Daarom rekenen de verzekeraars erop dat hun transportklanten zelf de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. Hoe dient u het risico op ladingsdiefstal te beperken?

Commerciële kentekenplaten: wijzigingen vanaf 1 januari 2021

20-08-2020
Op 1 januari 2021 treedt een Koninklijk Besluit in werking dat het gebruik van commerciële platen herziet. De belangrijkste wijzigingen? Er komen twee nieuwe types van commerciële platen en de toepassings- en verkrijgingsvoorwaarden van de bestaande platen worden aangepast.

Schadevergoedingen bij dieren: hoe zit dat?

03-08-2020
Bij een schadegeval met een dier is het de regel dat de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij de aankoopwaarde van het dier vergoedt. Toch zijn er al zaken geweest waarbij geoordeeld werd dat dat bedrag niet de reële waarde van het dier vertegenwoordigt en er een hogere schadevergoeding toegekend werd. Hoe wordt die beslissing genomen?

Uw ‘groene kaart’ wordt wit

04-06-2020
De internationale motorrijtuigverzekeringskaart, die u waarschijnlijk beter kent als de ‘groene kaart’, verliest vanaf juli van dit jaar haar typische groene kleur. Voortaan krijgt dit document een witte kleur, al zal de wijziging stapsgewijs doorgevoerd worden.

Installatie transparante afschermingen in voertuigen: wat met uw verzekeringen?

22-05-2020
De overheid heeft een reeks voorschriften uitgewerkt voor de plaatsing van transparante afschermingen in voertuigen. Dankzij zo'n afscherming kunnen bedrijven waarvan de werknemers zich met een bestelwagen of minibus moeten verplaatsen toch functioneren zolang de coronamaatregelen gelden. Waaraan moet u bij de installatie denken om in orde te blijven met uw verzekeringen?

Goederenvervoer tijdens corona: hou rekening met bijkomende risico’s

14-05-2020
Wereldwijd nemen overheden maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De uitzonderlijke omstandigheden hebben een grote impact op het verloop van transporten en de tussentijdse opslag van goederen. Bent u betrokken bij goederenvervoer? Schenk dan zeker aandacht aan deze adviezen.

Niet gevonden wat u zoekt?

Contacteer ons.