Wenst u advies of een kennismakend gesprek?

Neem gerust contact op via onderstaand formulier of bel ons op 03 482 15 30.

De kans dat uw onderneming ooit in een juridisch conflict verzeild geraakt, is reëel. Een ontevreden klant die de kwaliteit van uw diensten betwist, schade die uw bedrijf oploopt door een brand in een aanpalend pand, een geschil met een leverancier: allemaal situaties die kunnen uitmonden in dure, complexe en tijdrovende gerechtelijke procedures. De juridische en financiële bijstand van uw rechtsbijstandsverzekeraar bespaart u op zo'n moment veel geld en kopzorgen.


In de meeste auto-, brand- en aansprakelijkheidsverzekeringen zit een waarborg rechtsbijstand vervat. Maar er zijn heel wat redenen om een aparte polis rechtsbijstand af te sluiten:
 

  • U vermijdt belangenconflicten omdat u steeds op onafhankelijke belangenverdediging kunt rekenen. Want wat als u bijvoorbeeld niet akkoord bent met de expertise van uw eigen verzekeraar?
 
  • U botst niet op lage interventieplafonds. Geïntegreerde rechtsbijstand is vaak erg beperkt in het verzekerd bedrag. U hebt wel recht op een advocaat, maar die kan nauwelijks voor u presteren.
 
  • U geniet van ruimere en kwalitatievere dekkingen. Waar een uitbreiding rechtsbijstand vaak erg algemeen en beperkt is, wordt een aparte rechtsbijstandspolis volledig op uw maat geschreven.
 

Waarom kiezen voor Van Dessel?

 
  • Uw belangen worden verdedigd bij tal van geschillen: problemen met fiscale administratie, het recupereren van schade aangebracht door derden, gerechtelijke procedures, … Zeker voor contractuele geschillen is een rechtsbijstandverzekering nuttig, omdat die vaak niet gedekt zijn in uw andere verzekeringscontracten.  
  • Een dekking rechtsbijstand kan inhoudelijk heel complex zijn en tal van uitsluitingen bevatten. Wij geven u een duidelijk beeld van de juridische geschillen waarvoor u verzekerd bent.