Wenst u advies of een kennismakend gesprek?

Neem gerust contact op via onderstaand formulier of bel ons op 03 482 15 30.

Werknemers vormen een belangrijk, zo niet het belangrijkste kapitaal van een onderneming. U wilt uw personeel dus optimaal beschermen en koesteren. Gelukkig bestaan er tal van verzekeringen die u daarbij helpen.

 

Uw medewerkers moeten veilig en gerust aan de slag kunnen. De wettelijk verplichte arbeidsongevallenverzekering kunt u uitbreiden met een polis collectieve ongevallen en een Kidnap & Ransom-verzekering of dekking oorlogsrisico als uw personeel in risicovolle gebieden of situaties moet werken.

Tegelijk is het belangrijk om uw medewerkers gemotiveerd te houden. Extralegale voordelen als een groeps- en hospitalisatieverzekering vormen een mooie aanvulling op het verloningspakket en beschermen uw werknemers in hun privésfeer.
 

Waarom kiezen voor Van Dessel?

 
 • De wetgeving rond arbeidsongevallen dateert uit 1971 en is sindsdien niet mee geëvolueerd met onze maatschappij. Wij voorzien de nodige uitbreidingen om uw arbeidsongevallenpolis aan te passen aan de hedendaagse risico’s en de specifieke omstandigheden in uw bedrijf.
 • Onze specialisten volgen sociale, juridische en financiële evoluties op om uw employee benefits-plan steeds up-to-date te houden.
 • Employee Benefits
  • Als werkgever kunt u vandaag bijna niet anders dan extralegale voordelen aanbieden aan uw medewerkers. Het is niet alleen een interessante manier om hun loonpakket uit te breiden en hen te motiveren, het helpt ook om uw bedrijf op een positieve manier te positioneren omdat u ermee aantoont dat u begaan bent met uw personeel.

   Uw employee benefits-plan kan heel wat inhouden: groepsverzekering voor pensioen en overlijden, hospitalisatieverzekering, gewaarborgd inkomen bij arbeidsongeschiktheid, pensioenfondsen, …
 • Arbeidsongevallen
  • U bent wettelijk verplicht om een arbeidsongevallenverzekering af te sluiten voor uw personeel. Deze verzekering komt tussen als één van uw werknemers een ongeval heeft tijdens het uitoefenen van zijn job of op weg van en naar het werk. De arbeidsongevallenverzekering vergoedt o.a. medische kosten, voorziet in een vergoeding bij arbeidsongeschiktheid en zorgt voor een uitkering aan de nabestaanden als uw werknemer overlijdt.

   Steeds meer landen worden geplaagd door terrorisme, aanslagen, opstanden en oorlog. Zijn uw werknemers actief in zo’n land “in gevaarlijke toestand”, dan kunt u een uitbreiding van uw arbeidsongevallenpolis voor oorlogsrisico voorzien.
 • Collectieve ongevallen
  • Door evoluties als thuiswerk en flexibele uurroosters zijn er nog maar weinig bedrijven waar voor iedereen een klassiek 9 to 5-werkregime geldt. Omdat de wet op arbeidsongevallen een aantal strikte definities kent, volstaat een klassieke arbeidsongevallen polis vaak niet meer om uw personeel in elke werksituatie te verzekeren. Daarom is het raadzaam om uw dekking uit te breiden met een polis collectieve ongevallen. Die voorziet een 24/7-dekking tegen ongevallen, ook in de privétijd van uw werknemers. Zo zijn zij op elk moment goed verzekerd en vermijdt u discussies over het al dan niet erkennen als een arbeidsongeval.
 •  Bedrijfsleidersverzekering
  • Als bedrijfsleider hebt u een cruciale rol binnen uw onderneming. De gevolgen zijn dan ook ernstig als u arbeidsongeschikt wordt of overlijdt. Daarom kunt u zich beschermen met een keyman-verzekering of bedrijfsleidersverzekering. Zo’n dekking voorziet een kapitaal voor uw onderneming als u wegvalt, zodat het financiële verlies beter opgevangen kan worden.
 • Kidnap & Ransom (K&R)
  • Door de toenemende globalisering zijn almaar meer bedrijven internationaal actief, soms ook in risicolanden in het Midden-Oosten, Latijns- en Midden-Amerika en Afrika. Dat is niet zonder gevaar, want de media berichten regelmatig over kapingen en ontvoeringen in deze gebieden. Maar ook dicht bij huis kunnen uw medewerkers risico lopen. Denk bijvoorbeeld maar aan een tigerkidnapping waarbij losgeld gevraagd wordt. Met een K&R-verzekering kunt u uw bedrijf en uw personeel beschermen tegen de financiële gevolgen van deze misdrijven.
 • Sport