Door de coronacrisis worden de regels voor medische aanvaarding bij arbeidsongeschiktheids- en overlijdensverzekeringen tijdelijk versoepeld. Tot een bepaalde leeftijd en kapitaal kunt u zich nu eenvoudig verzekeren zonder veel formaliteiten. Weet u trouwens tegen welke premie u zich als zelfstandig ondernemer kunt verzekeren?

De huidige crisissituatie zet aan tot nadenken: wat met ons inkomen als we door onvoorziene omstandigheden ons beroep niet meer kunnen uitoefenen? Nu zijn het de coronamaatregelen die velen ertoe dwingen hun activiteiten tijdelijk stop te zetten, maar ook ziekte of een ongeval kunnen roet in het eten gooien. Als zelfstandig ondernemer draait u grotendeels zelf op voor het inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. U heeft er dus alle baat bij om uzelf en uw naasten financieel te beschermen, ook wanneer u plots zou sterven. U kunt hiervoor een overlijdens- en arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Onderstaande simulaties geven u een idee van de kostprijs. Door de coronamaatregelen zijn de regels voor medische aanvaarding voor zulke verzekeringen bovendien tijdelijk versoepeld.

Hoeveel kost een overlijdensverzekering of gewaarborgd inkomen?

De premie die u voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (“gewaarborgd inkomen”) of een overlijdensdekking betaalt, hangt van heel wat factoren af. Onderstaande voorbeelden – gebaseerd op een aantal fictieve maar realistische assumpties – geven u een idee van de kostprijs.
Graag een offerte op uw maat? Contacteer ons!
 

Tijdelijke versoepeling van de regels voor medische aanvaarding

Het afsluiten van een overlijdens- of arbeidsongeschiktheidsverzekering gaat steeds gepaard met medische formaliteiten. Naargelang het te verzekeren kapitaal en de instapleeftijd van de verzekeringsnemer kunnen die formaliteiten bestaan uit het invullen van een medische vragenlijst op papier, een klinisch onderzoek, een labo-onderzoek en een ECG (elektrocardiogram).

Omdat het tijdens deze lockdown moeilijk is om de kandidaat-verzekeringsnemer uit te nodigen bij de dokter voor het vervullen van de medische formaliteiten, zijn de regels voor de medische aanvaarding tijdelijk versoepeld.

Iemand die jonger is dan 45 jaar kan nu bijvoorbeeld volgende dekkingen onderschrijven louter op basis van een medische vragenlijst:
  • een overlijdenskapitaal van 750.000 euro,
  • een arbeidsongeschiktheidsrente ten bedrage van 40.000 euro per jaar.
Deze dekkingen vormen een mooi basispakket dat nu al voldoende gemoedsrust biedt en dat na de coronacrisis uitgebreid kan worden.

Interesse?

Contacteer ons voor advies en een offerte op uw maat. Wij zijn bereikbaar via leven@vandessel.be of op het telefoonnummer 03 482 15 30.

 
24-04-2020
Hebt u een vraag over deze verzekeringen of wenst u een polis af te sluiten? Wij helpen u graag verder.

Contacteer ons op het telefoonnummer 03 482 15 30 of via mail: