Stormschade aan uw woning is nagenoeg altijd gedekt via de klassieke brandverzekering. Maar hoe zit het eigenlijk met schade aan uw wagen door stormweer of andere natuurkrachten?

Ons land wordt de laatste jaren duidelijk vaker geteisterd door onweer, hagelstormen en overstromingen door overvloedige regenval. In zo’n geval vrezen we meteen voor schade aan onze woning, maar ook beschadigingen aan voertuigen zijn niet te verwaarlozen: herstellingskosten aan de carrosserie van uw wagen lopen niet zelden op tot enkele duizenden euro’s.

Stormschade enkel gedekt bij een omniumverzekering

Schade door natuurkrachten wordt niet gedekt in de BA-verzekering die u verplicht dient af te sluiten voor uw voertuig. Alleen met een gedeeltelijke of volledige omniumverzekering hebt u recht op tussenkomst bij dit soort schadegevallen.

Hoe kunt u zich zonder omnium toch indekken tegen stormschade?

Bij wagens met een zekere leeftijd wegen de kosten van een omniumverzekering amper of zelfs helemaal niet op tegen de baten. Om ervoor te zorgen dat eigenaars van zo’n voertuig zich toch kunnen verzekeren tegen schade door natuurkrachten, is er een specifiek verzekeringsproduct ontwikkeld voor dit risico.

Zo'n aanvulling op uw BA-verzekering biedt tal van voordelen

  • volledige dekking voor materiële schade aan uw voertuig door natuurkrachten zoals hagel, overstromingen, storm, bliksem, vallende rotsblokken en stenen, aardbevingen, grondverschuivingen en -verzakkingen en sneeuwdruk
  • zeer beperkte premie van slechts enkele euro’s per maand
  • dekking in België en in het buitenland in alle landen vermeld op de groene kaart
  • vervangwagen en volledige vergoeding zonder vrijstelling wanneer u beroep doet op een erkende hersteller

Interesse of meer info?

Voor verdere info of een offerte kunt u ons contacteren via info@vandessel.be of 03 482 15 30.
 
11-09-2018
Hebt u een vraag over deze verzekering of wenst u een polis af te sluiten? Wij helpen u graag verder.

Contacteer ons op het telefoonnummer 03 482 15 30 of via mail: