Overslaan en naar de inhoud gaan

"De familiale sfeer heeft ons bedrijf altijd getekend. Soms zelfs heel letterlijk."

Directiesecretaresse Martine over de diepe wortels van het familiebedrijf Van Dessel.

"Ik werk nu 23 jaar bij Van Dessel en al even lang ben ik de assistente van onze CEO Patrick Verlinden. Toen ik hier begon, werd de onderneming nog geleid door Patricks vader Hugo. Ik heb de overgang naar de volgende generatie in de bedrijfsleiding dus van heel nabij meegemaakt. Maar Van Dessel is niet alleen op dat vlak een echt familiebedrijf. Tot voor enkele jaren werkte het voltallige personeel van kantoor Berlaar in de villa die nu afgebroken zal worden om een nieuw gebouw op te trekken. Die villa is lange tijd ook de woonst van de familie Verlinden geweest. Ze draagt dus heel wat symboliek met zich mee. Niet in het minst omdat Patricks zus Danielle geboren is op de dag dat de eerste steen van de villa werd gelegd.

Werken en wonen zijn lang hand in hand gegaan in de villa. Die bijzondere situatie verklaart voor een stuk het familiaal karakter van ons bedrijf, maar leidde destijds soms ook tot opmerkelijke toestanden. Mijn dossierkast was bijvoorbeeld gewoon de kleerkast uit Danielles kindertijd. Ik herinner me nog als gisteren de stickers van Minnie Mouse die op de binnenkant plakten. Een alledaagse kantooromgeving kon je het hier dus zeker niet noemen (lacht). Maar net dat maakte mee de charme van ons bedrijf, vind ik.

Dat Van Dessel een familiebedrijf was, kon je ook merken aan het personeel. ‘Nonkel Marcel’ is jarenlang onze koerier geweest. Hij was degene die elke laatste vrijdag van de maand de loonzakjes ging ophalen op het familiedomein in Itegem en ze tot op kantoor in Berlaar bracht. Je voelde de nervositeit dan echt stijgen: “Is Nonkel Marcel al naar hier vertrokken?” En als de loonzakjes eenmaal aangekomen waren, stonden onze medewerkers in een lange rij aan te schuiven aan het bureau van Patrick. Dingen die je je nu helemaal niet meer kunt voorstellen!

Martine over haar herinneringen aan de Witte Villa

"Mijn dossierkast was gewoon een voormalige kinderkleerkast. De stickers van Minnie Mouse plakten er zelfs nog in."

De familiale sfeer maakte wel dat je bij Van Dessel het gevoel had om dicht bij de bedrijfsleiding te staan. Het waren ‘mensen’ voor ons, geen directeurs in hun ivoren toren ergens hoog boven de werkvloer. Het mooiste bewijs daarvan vind ik de cd die we zelf gemaakt hebben voor Hugo’s verjaardag en het 55-jarig bestaan van het bedrijf. Een geweldig verhaal! Met verschillende collega’s zijn we in een echte opnamestudio een lied ter ere van Hugo en Van Dessel gaan inzingen. Ik kan me zelfs zestien jaar later nog altijd stukken van de tekst herinneren. Dat zijn toch van die memorabele gebeurtenissen die je niet bij eender welke werkgever meemaakt.

Nu we al enkele jaren in een nieuw kantoor zitten en ook de oude villa ernaast plaats zal ruimen voor een modern gebouw, zal ons familiaal karakter niet meer aan onze werkomgeving af te lezen zijn. Maar die sfeer en de typische persoonlijke relaties zullen zeker nog wel blijken uit onze manier van werken!”


Lees ook deel 2, 3 en 4 van deze reeks: directielid Chris over de ondernemende houding die Van Dessel typeertschademanager Nancy over hard werken en plezier maken bij Van Dessel en CEO Patrick over het belang van tevreden medewerkers en buren.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven