Overslaan en naar de inhoud gaan

Dat 2020 een bizar jaar was, daar kunnen we niet om heen. Sociale contacten werden tot een minimum herleid, onze vrije tijd moesten we plots heel anders invullen en telewerken werd de norm. De impact van die maatregelen hebben we allemaal kunnen voelen, zowel in ons privéleven als in ons professionele leven.

Als zelfstandige heeft u dat zeker niet anders ervaren. Uw pensioenopbouw zag er door de maatregelen in 2020 wellicht heel anders uit dan de jaren voordien. Covid-19 kan dan ook een grote invloed gehad hebben op de fiscale premie van uw contract VAPZ en/of IPT. De kans dat uw sociale bijdrage of loon in 2020 veranderde, is reëel. Die fluctuaties hebben vermoedelijk een impact op de fiscale aftrekbaarheid van uw premies.

Dat klinkt allemaal ingewikkeld. Wij helpen u dan ook graag die wirwar van coronagevolgen op uw fiscale contracten uit te klaren. Wenst u meer informatie over welke gevolgen en hoe ermee om te gaan, neem dan contact op met uw accountmanager of bel ons op 03 482 15 30.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven