Overslaan en naar de inhoud gaan

Bvba Wim Dekeyser, een internationale schaderegelaar gespecialiseerd in diefstal, informeerde ons dat de Nederlandse autoriteiten alle buitenlandse transportfirma’s vanaf 1 maart 2020 verplichten om hun buitenlandse chauffeurs via een online platform aan te melden als ze in Nederland gaan rijden. De nieuwe verplichting geldt voor alle transporten in, naar of van Nederland (behalve transit) en zowel voor chauffeurs in loondienst als zelfstandige chauffeurs.

Er werd een website voorzien met daarop alle relevante informatie. Deze is beschikbaar in het Nederlands, het Engels en het Duits.

Melden kan nu al

Vanaf 1 maart 2020 moet elke nieuwe tijdelijke detachering verplicht gemeld worden. Tijdelijke vervoersactiviteiten die gebeuren op of na 1 maart 2020 kunt u sinds 10 februari aangeven via het online meldingsloket.

Gevolgen nog onduidelijk

De impact van de nieuwe regelgeving op de dagelijkse activiteiten van Europese transport- en logistieke firma’s is momenteel nog onduidelijk. De maatregel lijkt in tegenspraak met het vrij verkeer van personen en diensten binnen de Europese Unie. Daarom wordt de verplichte melding mogelijk nog betwist door de Europese autoriteiten en/of beroepsorganisaties.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven