Overslaan en naar de inhoud gaan

De FO Charity Biking Cup is een initiatief van de Fifty-One Club in Geel. Deze serviceclub organiseert verschillende activiteiten om het goede doel te steunen, met als speerpunt de jaarlijkse mountainbike-estafette. Dames-, heren- en gemengde ploegen draaien dan rondjes op een parcours in de Belse Bossen. De wedstrijd staat open voor geoefende en recreatieve mountainbikers, die in verschillende klassementen voor een ereplaats kunnen strijden. Sport en ambiance gaan hand in hand tijdens de Biking Cup, allemaal met het doel zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Van Dessel tekent al voor de vierde keer present. Gert legt uit waarom we intussen een vaste waarde zijn: “Onze collega Jaak Pieters is als lid van de Fifty-One Club mee betrokken bij de organisatie van de Biking Cup. Omdat hij wist dat we in ons bedrijf wel een paar mountainbikefanaten hebben, vroeg hij of we een deelname met Van Dessel zagen zitten. Die eerste keer viel zo goed mee dat we sindsdien elk jaar van de partij zijn.”

De organisatie van de Charity Biking Cup selecteert voor elke editie een aantal goede doelen die op financiële steun mogen rekenen. De deelnemende teams kunnen kiezen of hun sponsorgeld naar één bepaald goed doel gaat of over alle doelen verdeeld wordt. Luc: “Wij hebben geen voorkeur en steunen alle goede doelen. Het feit dat ons sponsorgeld naar mooie initiatieven gaat, is wel een motivatie. En de estafette en de sfeer errond zijn gewoon heel leuk, wat toch ook aanzet om hier elk jaar te staan.”

De deelnemers van Van Dessel zijn allemaal recreatieve fietsers. Gert reed vroeger wel eens competitief, maar kruipt nu enkel nog voor het plezier op zijn mountainbike. “Echt trainen voor deze wedstrijd doe ik niet, omdat ik toch nog regelmatig fiets. Ik zie het vooral als een gelegenheid om mijn hartslag nog eens de hoogte in te jagen.”

Of er dan concurrentie is tussen de jonge en de oude garde, die dit jaar in twee teams verdeeld zijn? Luc: “We zijn er niet echt mee bezig om het beter te doen dan het andere team, maar iedereen is er wel op gebrand om een goede uitslag te halen. Er staat toch altijd veel publiek langs het parcours, en dan wil je toch niet afgaan?”

Uiteraard niet! Hebt u zin om onze mountainbikers aan te moedigen en het goede doel te steunen? Dan bent u altijd welkom op zaterdag 10 maart in de Belse Bossen in Geel. De wedstrijd start om 13u, het einde is voorzien rond 17u. Daarna volgt de slotshow met prijsuitreiking en een swingende afterparty.
 

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven